web analytics

CD 70 navi upgrade

La rugamintea unui amic , am purces la un upgrade de tip audio si video . Nu e nimic nou sub soare  , doar ca modificarile facute nu sunt ca la carte cum se spune . In ce sens ?! Pai , nu am avut chiar componentele smd strict dimensionate si am folost 1206 cu noi pozitionari . Chiar si condensatoarele de 47 uF au fost non smd dar pe care le-am fortat sa incapa  .

Totusi pentru cei amatori sa inceapa o astfel de modificare e necesar sa posede ceva scule ( statie lipit termostatata , penseta normala/vacuum smd , fludor 0, 5mm , lupa si muulta lumina ) dar si skill urile necesare , asa incat o operatiune de upgrade sa nu se transforme intr-un fiasco . Apoi , partea video care e mai mult un comutator intercalat intre electronica CID si electronica display , are fiecare libertatea de a alege intre multitudinea de variante de chip uri care fac acest lucru . Detaliile privind scoaterea aparatului de pe consola , desfacere suruburi , etc nu cred ca isi au rostul , avand google la dispozitie  . Totusi cei care au neclaritati , pot sa lase un “help ” si in masura timpului o sa raspund . Asadar CD70 NAVI poate suferi doua tipuri de upgrade : unul audio ( aux in ) si unul video ( video composite – R,G,B,+ Csync ) . E alegerea fiecaruia care dintre cele 2  upgrade le vrea , ele se pot face separat sau simultan . Dar , mai intai de toate e  necesar sa faca update de tip soft , daca acel soft este predatat 10/01/2007 . Procedura este simpla , daca softul este ok, daca partea de cd navi citeste ok , daca exista nitica rabdare .

Softul il furnizez free , desi exista si pe net in varianta arhivata , insa eu am certitudinea ca el merge .ATENTIE !! Procedura de update a firmware poate duce la nefunctionalitatea totala a cd70navi daca nu este facuta ok !! So , cu un CD ok  , cu softul scris , cu motorul pornit , cu motorina pentru cel putin 20 min de relanti , si cu putin noroc sa presupunem ca am reusit acest update ( intr-un capitol ulterior am sa descriu mai amanuntit aceasta procedura)  .

Ambele upgrade-uri audio/video necesita si o parte de tip harware a carei constructie o descriu in continuare . AUDIO Acest upgrade necesita in prealabil procurarea unor componente smd ( atentie la dimensiuni cand lansati comanda ) . Producatorul , adica Siemens VDO , a proiectat aparatul cu aceste componenete , deci cablajul este facut numai ca ele nu exista fizic . Nu stiu de ce , desi m-am intrebat si eu . Ok, sa presupunem ca s-a desfacut aparatul , lista componentelor o sa o descriu imediat , sint 5 locatii unde trebuiesc montate componentele . Doua sunt bottom side , iar 3 upper side . Daca cele bottom side sint usor accesibile 2 dintre cele upper side sint dificile . Eu personal am procedat la mutilarea unui ecranaj de tabla sa pot plasa componentele cat de cat confortabil . Lista componentelor : 470 ohm / 2 buc ; 56kohm / 2 buc ; 100kohm / 2buc ; 680pF / 3 buc ; 470nF / 5 buc ; 100pF / 2buc ; 47uF / 2 buc ; ;TDA8579 / 1buc . Personal le-am achizitionat de la www.adelaida.ro , (insa sunt cam inceti si relativi scumpi ) dar cred ca sunt multe surse de achizitie .Aceasta fata o numesc eu upper side , iar locatiile unde trebuiesc montate componentele sunt : in coltul stanga sus in interiorul ramei metalice de ecranare (100k , 56k , 100pF), intre bobina rosie de tip filtru si acelasi colt stanga sus ( 47uF , 680pF ) , jos chiar langa cooler (47uF) . Nu posed un aparat foto performant , asa ca pozele sint doar informative . Tabla mutilata eu am rearanjat-o in asa fel incat dupa modificare am pus capacul ecranat din tabla  . Nu ma laud cu o maiestrie in a lipi SMD , insa avand in vedere locul stramt , consider ca am facut o treaba buna tehnic decat una buna visual .

You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “CD 70 navi upgrade”

 1. Bucsa Daniel says:

  Salutari. Putem discuta putin pe privat? Vreau cateva detalii legate de partea video a ecranului. Am si eu cd 70 navi cu CID.
  Mail-ul meu este: danybucsa17@gmail.com

 2. valentin says:

  salut,tema e veche dar poate inca de actualitate ne poti spune pe categorii de componente dimensiunile lor? ai scris ca ai folosit doar 1206,dar daca ai putea ne spui te rog ce dimensiuni sa luam la fiecare in parte? .multumesc

 3. SORIN says:

  Salutare!
  0723264677

 4. aLIN says:

  SALUT NU IMI DAI SI MIE NR TAU DE TEL

 5. dragos says:

  Salut!cum pot face si eu rost de cd-ul de update?
  Merci!

 6. George says:

  Am incercat la adelaida, nu dau de el :( ((

 7. sorin says:

  Daca imi audc bine aminte de la Adelaida , Craiova…!!

 8. George says:

  Salut,
  Am citi postul tau si vroiam sa te intreb de unde ai procurat acel integrat TDA8579 ?
  Numai bina

Leave a Reply